Tiskanje v podjetništvu

Pri skoraj vsakem poslu slej ko prej pride do potrebe po tiskanju. Navadno se to zgodi že na začetku poslovne poti, saj se še vedno veliko podjetnikov odloča za tisk vizitk. Na ta način se prvič srečajo s tiskanjem v podjetništvu in verjetno tudi z veliko vprašanji, na katere ne znajo odgovoriti. Pri tiskarjih je namreč najbolj zanimivo to, da vsako stranko sprašujejo enaka vprašanja. Sploh ni pomembno, ali gre za popolnega novinca, ki tiskarskega stroje v življenju še videl ni ali pa izkušenega uporabnika tiskarskih storitev. Za novinca, ki si samo želi vizitk, so lahko zelo moteča razna vprašanja o gramaturi papirja in načinu tiska. On hoče samo, da so njegove vizitke poceni in lepo natisnjene. Znižanje stroškov tiskanja je torej eno najpogostejših in najpomembnejših vprašanj.

Največ vprašanj se navadno pojavi pri tiskanju na promocijski material. To je področje, kjer tiskanje v podjetništvu res pride do izraza, ampak mora biti podjetnik pozoren, da izbere pravega ponudnika. Pri promocijskih artiklih lahko gre marsikaj narobe in na koncu lahko imajo zaradi slabe kvalitete ravno nasprotni učinek – negativno reklamo. Predstavljajte si, da vam nekdo podari reklamno pisalo in to že na začetku ne piše. Kaj si boste mislili o podjetju, ki niti delujočega kemičnega svinčnika ne zna naročiti? Verjetno nič pozitivnega. Dobro narejen promocijski material pa podjetnikom omogoča prepoznavnost na trgu in s tem več strank.

Vendar pa tiskanje v podjetništvu niso samo zgolj vizitke in reklamni material, tukaj gre seveda tudi za običajne tiskovine, kot so razne brošure, letaki, plakati, tisk logotipov na A4 liste itd. Pri vsem tem tisku bo na strani podjetnika na začetku potrebno nekaj učenja o gramaturah, barvnih odtenkih in podobnem, ko pa te osnove enkrat obvladate, je sodelovanje s tiskarji veliko preprostejše. Na ta način lahko tudi omogočite znižanje stroškov tiskanja tako zase kot tudi za tiskarja.

Pa še en uporaben nasvet: glede na to, da so tiskarji zelo zaposleni ljudje, vam svetujemo, da s tiskanjem ne odlašate na zadnji dan in tudi da se z njimi vedno vnaprej dogovorite o datumu dokončanja tiska.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja