Nakup multifunkcijske naprave

Multifunkcijske naprave označujejo naprave, ki so zmožne raznih funkcij; od tiskanja, kopiranja, skeniranja in ostalega. Kako v vsej ponudbi raznovrstnih tiskalnikov izbrati pravega za svoje potrebe? Ko se odločate za nakup, je pomembno, da zberete čim več informacij s tega področja. Na tak način bo odločitev lažja.

Potrebujete barvni tiskalnik ali pa vam zadošča multifunkcijska naprava, ki omogoča tiskanje zgolj v črno-belih odtenkih? Si želite tiskati z mobilnih naprav kot sta pametni telefon in tablica? Kako pomembna je za vas hitrost tiskanja in kapaciteta za papir? Pred nakupom tiskalnika morate vedeti, kaj je za vas res pomembno.

Hitrost tiskanja

Multifunkcijske naprave se med sabo razlikujejo v hitrosti tiskanja. Če na dan natisnete veliko strani in če bo tiskalnik uporabljalo več zaposlenih, potem je hitrost tiskanja pomemben faktor. Pri nakupu bodite pozorni na oznako ppm, ki pomeni število strani, ki jih multifunkcijska naprava lahko natisne na minuto.

Kapaciteta za papir

Multifunkcijske naprave se razlikujejo tudi v tem, koliko papirja lahko naenkrat taka naprava skladišči. Spet velja, da v primeru, ko nameravate veliko tiskati, je pomembno, da lahko v tiskalnik vstavite čim več listov papirja. Na tak način vam ne bo treba stalno dodajati novih in ne boste izgubljali časa po nepotrebnem.

Kartuše

Multifunkcijske naprave se med seboj razlikujejo tudi v tem, kakšne kartuše lahko vanje vstavite. Enostavnejši modeli običajno tiskajo z dvema kartušama. Pri tem ena predstavlja črno barvo, druga pa vse osnovne barve. V primeru, če vam veliko pomeni, da bo tisk na barvnih straneh kvaliteten, potem je smiselno poseči po tiskalnikih, pri katerih je vsaka barva v svoji kartuši. Taki tiskalniki so sicer nekoliko dražji, ampak zagotavljajo odlične rezultate.

Povezava z drugimi napravami

Če nameravate tiskanje izvajati prek USB ključka ali druge naprave, ki jo lahko povežete na tak način, potem bodite pozorni, da bo tiskalnik podpiral tak vhod. Veliko multifunkcijskih naprav je takih, da jih lahko povežete s spletom. V primeru, če nameravate tiskalnik postaviti v pisarno, kjer ga bo hkrati uporabljalo več sodelavcev, bodite pozorni na to, da tiskalnik to možnost podpira.