Kakovost končnega izdelka je odvisna tudi od blagovne znamke

Med tem ko spomini bledijo, fotografije in video posnetki ostajajo. S pojavom kakovostnih fotoaparatov na mobilnih telefonih, radi posvečamo veliko časa beleženju spominov s fotografiranjem in snemanjem okolice. In razna družbena omrežja to še toliko bolj spodbujajo.

Se še spomnite časov, ko je bil izlet omejen na tistih 36 fotografij s fotoaparatom za enkratno uporabo? In še pomnite tistega trenutka, ko ste si slike prvič ogledali in je bilo ”samo” 10 uničenih, zaradi sonca v ozadju ali znamenitega prsta na objektivu? No, tudi to je imelo svoj čar. Danes je zgodba drugačna. Ne samo, da lahko posnamemo veliko več fotografij, imamo tudi nadzor nad njihovo kakovostjo. Seveda se kakovost razlikuje med blagovnimi znamkami aparatov in njihovimi modeli.

Pri snemanju in fotografiranju je nadvse pomembna fotografska oz. snemalska žilica. Če se ta ni nikoli razvila, potem beleženje pomembnih dogodkov, kot so npr. poroke, raje zaupajte strokovnjakom kot pa bližnjemu prijatelju, ki pravi, da je včeraj sprejel odločitev, da bo občasno snemanje postalo njegov hobi.

Poročno snemanje spet ni tako enostavno. Tako kot snemanje ostalih dogodkov, če želite imeti res kvalitetno zmontiran film, potem je potrebno najeti celotno snemalsko ekipo, ki bo dogajanje posnela z vseh zornih kotov.

Prepričajte se tudi o opremi, ki jo ekipa uporablja in njeni blagovni znamki. Ni nobeno presenečenje, da vas bo poroka drago stala, vendar kot bi vam kuhar priporočal, da ne varčujte na hrani, vam mi priporočamo, da ne varčujete na snemalni in fotografski ekipi. Kajti to varčevanje vas lahko drago stane.

Če pa sami nudite poročno snemanje, potem pa poleg tega, da smo vam v zgodnjih vrsticah pihali na dušo, vas moramo opozoriti na nekaj takih stvari, ki jih morda imate za samoumevne. Najbolj pomembna je kakovost fotografij in posnetkov. Ta je odvisna od mnogih faktorjev, med drugim tudi od blagovne znamke opreme. Raje kupite kvalitetno opremo in stroški se vam bodo prej pokrili, kot pa če kupite opremo neke blagovne znamke, ki ni vredna niti četrt tistega, kar ste plačali.

Nemudoma se prepričajte o sposobnostih članov vaše ekipe. Ne dovolite, da vas na razgovoru prepriča star posnetek, vendar zahtevajte, da vam ta oseba v tistem trenutku pokaže svoj snemalski talent. En šibek člen v ekipi, lahko vrže slabo luč na celotno ekipo. In če je poročno snemanje vaša sanjska služba, potem je zelo pomembno, da delate na kvaliteti svoje blagovne znamke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja