Nekaj namigov pri iskanju imena blagovne znamke

Ustanavljate podjetje ali pripravljate nov produkt? Ime blagovne znamke je eden izmed najpomembnejših dejavnikov, ki bo vplival na uspeh vaše ideje. Blagovna znamka veliko vlogo igra že dolgo časa, sedaj pa je zaradi interneta še toliko bolj pomembno, da se z blagovno znamko predstavitve tudi na spletu.

Kako najti najboljše ime blagovne znamke? Nekaj namigov.

  1. Naredite osnovno raziskavo trga

Raziščite, na kakšno ime se bodo vaše stranke najbolje odzvale. Pomislite na to, kdo je vaš popoln kupec. Kaj počne na spletu? Kako komunicira z drugimi? Kaj je njegova motivacija? Danes odgovore na to lahko poiščete s pomočjo socialnih omrežij tako, da raziskujete kaj vaši  potencialni kupci pišejo, všečkajo in delijo z ostalimi.

Druga metoda za raziskavo je fokusna skupina. Zberite ljudi, ki čim bolj ustrezajo vašemu profilu popolnega kupca in jih povprašajte po idejah. Fokusne skupine lahko izvajate tudi preko spleta.

  1. Izberite med generičnim in negeneričnim imenom.

Generično ime je beseda, ki nekaj pomeni. Na primer avto. Negenerično ime je beseda, ki nima pomena ali pa je pomen med ljudmi zelo malo poznan. Na primer Google.

Za iskanje negeneričnega imena boste potrebovali veliko časa, vendar bo imel veliko moč, če boste pravilno izbrali. Izogibajte se besedam, ki jih je težko izgovoriti ali si jih je težko zapomniti.

Generično ime je lažje najti, podjetja pa z njimi lažje stopijo na trg. Z generičnim imenom in z domeno, ki bo vsebovala generično ime, boste imeli na spletu veliko prednost, saj vas bodo tako ljudje lažje našli.

Vsako ime ima svoje prednosti in slabosti. Pomislite, katera vrsta imena je za vas bolj primerna.

  1. Dobite domeno

Ko boste izbrali popolno ime, registrirajte še svojo domeno. Če boste imeli srečo, jo boste dobili poceni. Veliko verjetne je, da jo bo nekdo že imel, tako da jo boste morali od njega kupiti. Mogoče vas bo to res drago stalo, vendar se bo na dolgi rok splačalo, zato se ne bojte odšteti nekaj več denarja za domeno.

Vir: lendvo.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja