Zagotavljanje neoporečne pitne vode v podjetju

Vodni filter je tisti, ki zagotavlja, da je voda iz pipe neoporečna tudi v primeru začasne kontaminacije. Ste danes spili dovolj vode? Večina ljudi se zaveda, kako pomembno je spiti na dan vsaj 2 litra vode, vendar pa se le redki tega res držijo. Voda je življenjska tekočina, ki nam pomaga, da ohranjamo zdravje. Voda pripomore k temu, da se iz telesa izločijo različni strupi, da organi optimalno delujejo. Poleg tega, da voda blagodejno deluje na telo, pomaga tudi k boljši koncentraciji in produktivnosti pri delu, zato bi moralo biti delodajalcem v interesu, da zaposlenim zagotovijo dostop do pitne vode in jih seznanjajo o pomenu vode.

Kakšne so posledice za podjetje, če zaposleni ne popijejo dovolj vode?

V primeru, če zaposleni ne popijejo dovolj vode, lahko pride do glavobola, vrtoglavice, slabega počutje. Slabša zbranost in znižana produktivnost povzročita, da je delo slabše opravljeno, kot bi bilo sicer. Zaradi večjih možnosti obolenj naraste tudi število bolniških odsotnosti. Kot vidimo, so posledice, če zaposleni ne popijejo dovolj vode, za podjetje lahko znatne.

Vodni filter kot zagotovilo brezhibne kvalitete vode

V vodi se lahko občasno pojavijo primesi kot so rja, pesek, mivka, mulj, blato, fini delci, klor in podobno. Lahko pride do tega, da ima voda slabši okus in vonj. Vodni filter je tista naprava, ki nam omogoča, da se teh primesi znebimo in posežemo po kakovostni pitni vodi. Zato je priporočljivo, da si vodni filter omisli vsako podjetje, katerega vodjem je mar za dobrobit svojih zaposlenih.

Vodni filter je torej prva rešitev. Poleg tega pa mora podjetje poskrbeti tudi za to, da se pitna voda nahaja čim bolj na dosegu rok. Najbolj optimalno je, če se nahaja kar v pisarni ali na hodniku. V te namene si podjetje lahko omisli vodne aparate, ki omogočajo prav te prednosti. Poleg tega je pomembno tudi ozaveščanje o pomenu vode, ki ga lahko dosežemo z organizacijo raznih predavanj na to temo in razobešanjem plakatov po delovnih prostorih.