Katere funkcije nudijo kopirni stroji?

Kopirni stroji so eni izmed najbolj inovativnih izumov 20. stoletja. Preden so pametni mobilni telefoni in tablice prevladali v svetu tehnologije, so imele zmogljive fotokopirne naprave visoko uporabnost. Vendar pa je njihova funkcionalnost še danes zelo uporabna, posebej v podjetjih, ki za nemoteno delo v pisarnah potrebujejo kakovostno in hitro kopiranje dokumentov.

Čeprav multifunkcijske naprave tudi nudijo funkcijo kopiranja dokumentov, so fotokopirni stroji pri tem mnogo hitrejši, hkrati pa novejši modeli nudijo tudi različne funkcije, ki olajšujejo fotokopiranje in nudijo uporabo različnih možnosti pri oblikovanju dokumentov. Zmogljiva tehnologija za fotokopiranje ni primerna le za fotokopirnice, temveč tudi za podjetja, ki se lahko namesto nakupa odločijo za mesečni najem tehnologije pri izbranem ponudniku in tako občutno znižajo stroške.

Kopirni stroji – zmanjšanje in povečevanje velikosti dokumenta

Nekateri modeli naprav za fotokopiranje so opremljeni s funkcijo za zmanjšanje velikosti izvirne kopije dokumenta. Na napravi je mogoče ustvariti nastavitve za zmanjšanje velikosti tiska na standardnem A4 formatu papirja. Na drugi strani je mogoče dokument za tiskanje tudi povečati na želeno velikost.

Fotokopiranje knjig in prilagoditev robov na kopijah

Fotokopirni stroji s funkcijo »Book copy« lahko kopirajo ločene strani iz odprte knjige. Tako naprava samodejno zaznava in prebira posamezne strani v knjigi in ustvari izvod za vsako stran. »Shift image« je prav tako uporabna funkcija, saj je mogoče robove na papirju s preluknjanimi robovi prilagoditi, ne da bi se premikali po izvirniku.

Obojestransko kopiranje in urejanje dokumenta

Funkcija obojestranskega tiskanja omogoča izdelavo dvostranskih kopij na tri načine, kot je ročno, polavtomatsko in popolnoma samodejno printanje. Poleg tega lahko fotokopirne naprave, ki so opremljene s tipkovnico, elektronskim pisalom in miško, spreminjajo kopijo dokumenta brez spreminjanja izvirnika, vključujoč obrezovanje, centriranje slike in drugo.

Fotokopiranje z odstranjevanjem obrobnih nepravilnosti in foto način

Funkcija »Border erase« omogoča prilagajanje in odstranjevanje obrobnih nepravilnosti na kopijah, kot so sence in oznake luknjastih dokumentov. Foto način pa omogoča izboljšanje podrobnosti in ločljivost slik, kar je uporabno pri fotokopiranju slik.

Kopirni stroji – samodejna osvetlitev in izbira papirja

Fotokopirne naprave lahko samodejno skenirajo izvirne dokumente in določijo pravilno nastavitev osvetlitve z ročnim upravljanjem. Prav tako lahko tehnologija za fotokopiranje samodejno izbere pravilno velikost papirja in podajalnika.

Mesečni najem naprave za kopiranje dokumentov

Podjetja lahko samostoječo napravo za fotokopiranje tudi najamejo z izbiro ustreznega paketa po meri. V ceno fiksne mesečne najemnine je zajeta uporaba tehnologije, kartuše s tonerjem in servisna ter tehnična podpora. Kopirni stroji v najemu znižujejo stroške in optimizirajo tisk.