Vaša blagovna znamka je vaša pravica.

Imate unikaten proizvod ali storitev, ste drugačni od ostalih, ampak kljub temu imate občutek, da bi lahko bili še boljši in uspešnejši. In res je, vedno ste lahko boljši, zato svoje proizvode in storitve ustrezno zaščitite. Kako? Berite dalje.

 

Blagovna znamka je znamka profesionalnosti in unikatnosti. Vsaka storitev, proizvod, celo misel ali rek, je nekaj kar je potrebo zavarovati, če ne želite, da bi se drugi okoristili z nečim za kar ste se vi požrtvovalno odrekali. Blagovna znamka ni le nekaj kar je na papirju, na vsaki drsnici znotraj vaše prezentacije, ali nekaj kar je zgolj na zastavi pred vaši podjetjem. Je pravica s katero se zavaruje znak ali kombinacija znakov, ki jih uporabljate za predstavitev vašega podjetja. Je pravica, do uporabe vašega proizvoda ali vaše storitve na vam prilagojen način. Na način katerega si nihče drug ne sme prilastiti. In za to imate tudi dokaz, to je vaša blagovna znamka.

Blagovna znamka je znana pod angleškim imenom trade mark. Omogoča razlikovanje proizvodov ali storitev, ki jih ponuja vaše podjetje od proizvodov ali storitev, ki jih nudi vaša konkurenca. Ker pa smo rekli, da je znamka tudi pravica, vam dejansko nudi zaščito pred zlorabo vaše ideje ali vašega proizvoda. Kot podjetniki verjetno dnevno razmišljate kaj bi še lahko ponudili trgu. Ker ima konkurenca oči, bi vas zagotovo lahko kar pošteno zabolelo, če bi ugotovili, da vas je nekdo prehitel ali pa še huje, da vam je nekdo ukradel idejo. Da se temu ognete lahko na uradu za intelektualno lastnino prijavite vaš produkt ali storitev in jo ustrezno zaščitite. To ne pomeni, da konkurenca ne more uporabljati podobnega produkta ali storitev, ali pa da ne sme poslovati na podoben način. Omogoča vam, da preprečite zlorabo vašega dela na način, da nihče ne sme direktno na enak način tržiti, prodajati ali na kakršen koli drugi način ponujati vaše storitve ali vašega proizvoda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja