Podjetje Nintendo izgubilo tožbo za patent, ki ga uporablja v igralnih konzolah, in bo moralo plačati kazen 10 milijonov dolarjev

Majhno podjetje iLife iz Teksasa je dobilo tožbo, ki jo je vložilo nad patentom, ki ga uporablja Nintendo v igralnih konzolah. Sodišče je tako odredilo, da bo moralo podjetje Nintendo iLife-u izplačati 10 milijonov dolarjev odškodnine.

Podjetje iLife je že leta 2013 vložilo tožbo zoper Nintendo in zahtevalo 114 milijonov dolarjev odškodnine. Vsebina tožbe je bila, da konzoli Wii in Wii U, ki ju proizvaja Nintendo, uporabljata tehnologijo, ki sledi gibom igralca, kako premika roke glede na okolje. Pri iLife pravijo, da so to tehnologijo izumili in patentirali oni, namenjena pa je uporabi v medicinske namene. Gre za medicinske naprave, ki izvedejo avtomatičen klic v bolnico, če starejša oseba pade, naprava tudi zazna, če je dojenček z določenimi prirojenimi okvarami življenjsko ogrožen.

Predstavniki Nintenda pravijo, da za patent ni točno določen način, na katerega se lahko ta tehnologija uporablja. Z odločitvijo sodišča se ne strinjajo, saj naj ne bi kršili iLife patenta. Ta patent naj ne bi bil veljaven. Nintendo bo svoja stališča še enkrat predstavil na sodišču.

Predstavniki podjetja iLife so zahtevali od Nintenda izplačilo 4 dolarjev na račun vsake prodane konzole v zadnjih 6 letih. V tem času je bilo prodanih 36 milijonov konzol z vgrajeno navedeno tehnologijo.

iLife je prvi proizvajalec te tehnologije, ima zgodovino razvoja tega patenta in privedbe na trg naprav, ki uporabljajo to tehnologijo.

 

Vir: inc.com