Največji sovražniki podjetnikovega časa

Najbolj dragoceno sredstvo vsakega podjetnika je čas. Redko kdaj boste imeli dovolj časa, da naredite kar morate in redko kdaj boste imeli dovolj časa, da naredite kar si želite.

Ker je čas brezplačen, ga boste zapravili toliko kot ga boste morali, da dokončate delo. Podjetnikovo razmišljanje je napačno, ko misli, da je čas nekaj na kar bo vedno lahko računal. Čas je valuta. In ta valuta je zelo omejena.

Strinjamo se da je denar kri vsakega posla. Če nimate denarja, vaš posel ne bo obstal. Ne glede na to koliko denarja boste služili, časa boste še vedno imeli isto, 24 ur na da in nič več. Zato je ključno, da znate privarčevati na času.

Zaposlite ljudi.

Na ta način si boste razbremenili delo. Lažje se boste posvetili drugim stvarem, ki so morda za vas osebno še bolj pomembne. Bodi pozorni, da boste zaposlili takšne ljudi, ki jim lahko zaupate ustrezne funkcije.

Zagotovite si predstavnika.

Kot podjetnik prejmete veliko klicev, obiskov in ponudb. Za vse si je težko vzeti čas.

Izurite se v bančnem jeziku.

Banke so odličen vir financiranja. Vendar banke želijo vedeti kdo je njihova stranka. Naučite se njihovega jezika oziroma bolje rečeno bančnih izrazov. S tem boste dali jasen signal, da ste oseba vredna zaupanja in čas iskanja posojila bo znatno krajši.

Prostovoljstvo je vrlina.

Kot posameznik ste morda opravili kakšno prostovoljno delo. Odkar imate podjetje pa si tega enostavno ne morete več privoščiti. Čas je najpomembnejši faktor za vas. Ker pa je dobro ostati v pozornosti, sem ter tja darujte kakšnim organizacijam in pomagajte drugim.

Z večanjem prepoznavnosti vašega podjetja se vam bodo želeli različni partnerji pridružiti. Ključno je da se znate ustrezno odločiti s kom boste sodelovali. Sami vsega ne morete opraviti. Pomembno pa je, da ne zanemarite strank. Te so lahko največji sovražnik vašemu času. Vendar brez strank ne boste uspeli. Zato uporabite enega izmed naštetih načinov za privarčevanje s časom, ki ga lahko potem posvetite stranki, družini ali samemu sebi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja