Kakšen pisarniški printer potrebujete?

V vsaki pisarni je potreben tiskalnik, s katerim tiskamo najrazličnejše dokumente. Vendar pa ni vedno nujno, da je pisarniški printer drag in najvišje kakovosti. Izbrati ga je potrebno predvsem glede na to, kakšna bo njegova uporaba. Preprost ali zahteven pisarniški printer – kaj terja uporaba?

1. Tiskam zgolj bančne izpiske in račune.

Če uporabljate pisarniški printer za preproste naloge, potem se lahko odločite za čisto osnovnega. Zadostoval vam bo brizgalni tiskalnik ali multifunkcijska naprava, ki jo lahko kupite že za trideset evrov, kartuše pa nadomeščate s kompatibilnimi.

2. Pogosto tiskam večje količine nezahtevnih dokumentov.

Kadar tiskate veliko in večje količine strani, ki so večinoma zapolnjene z besedili ali podatki, potem se izplača odločiti za preprost laserski tiskalnik, ki uporablja zgolj toner s črnim barvilom. Cena je še vedno krepko pod sto evrov, vaše delo pa bo hitro in enostavno. V primerjavi z brizgalnim tiskalnikom namreč strani iz laserskega “kar letijo” in v kratkem času lahko natisnete veliko več.

3. Tiskam fotografije in grafične prikaze.

Če se ukvarjate z dejavnostjo, kjer je pomemben tudi tisk fotografij in grafičnih izdelkov, je nujen barvni pisarniški printer. Še vedno imate izbiro med brizgalnim in laserskim, vendar pa velja, da je pri laserskem kakovost tiska običajno boljša.

4. Pisarniški printer za promo materiale.

Marsikateri podjetnik si v namen promocije kar sam oblikuje in natisne preproste letake. Dokler profesionalno oblikovanje in tisk nista nujna, je to lahko najbolj poceni način promocije. Odločiti se velja za barvni tiskalnik, saj barve veliko hitreje pritegnejo pozornost. Če je vaš pisarniški printer opremljen zgolj s črno barvo, pa velja razmisliti o uporabi barvnega papirja ali papirja, na katerem je že natisnjen vaš logotip.

5. Tisk z več računalnikov.

Pri več zaposlenih se velja ne glede na to, ali je tiskalnik barvni ali ne, ali je laserski ali brizgalni, odločiti za pisarniški printer, ki omogoča brezžično povezavo. Tako lahko isti tiskalnik brez težav uporablja več ljudi, prav tako pa lahko kak dokument natisnejo na primer poslovni partnerji, ki pridejo na sestanek s svojim računalnikom, iz katerega želijo natisniti dokument.