Zakaj uporabljati laserski barvni tiskalnik?

Laserski barvni tiskalnik je vedno bolj v uporabi tako v gospodinjstvih kot v podjetjih, saj nudi kakovostno in hitro tiskanje z barvnimi kartušami, pri tem pa upadajo tudi stroški laserske tehnologije, ki je bila nekoč dražja od brizgalnih printerjev. Laserski printerji so v vzponu, saj nudijo številne nadgrajene funkcije, v primerjavi s tradicionalnimi brizgalnimi rešitvami za printanje.

V nadaljevanju bomo preučili nekatere prednosti printerjev, ki nudijo lasersko tehnologijo za črno bele in predvsem barvne izpise dokumentov. Pri tem bomo izpostavili določene specifikacije, ki določajo visoko zmogljivo tiskalno tehnologijo. Zaradi hitrega razvoja so postali laserski printerji priljubljena izbira tako v manjših kot večjih podjetjih ter v gospodinjstvih. Zakaj je temu tako?

Nakup kartuše za barvni tiskalnik

Nakup kartuše spada pod pomembnejša opravila pri uporabi printerja. Pri tem kartuše s tonerji za laserske printerje stanejo nekoliko več kot kartuše za brizgalne printerje, vendar je njihova prednost v tem, da jih ni potrebno tolikokrat menjavati, zato na dolgi rok ustvarjajo prihranke. Razlog za to tiči v postopku prenašanja črnila na papir.

Brizgalni tiskalniki škropijo papir s črnilom po mikroskopskih kanalih, kjer se črnilo usede na papir in se mora tam še posušiti. Laserski printerji pa omogočajo bolj optimalno tiskanje, saj porabijo manj črnila iz tonerja kartuše. Pri tem uporabljajo toploto, s pomočjo katere se črnilo prenese na papir in se v tistem trenutku tudi posuši, zato tehnologija ne ustvarja pack in zmazkov na listu.

Laserski barvni tiskalnik ne ustvarja pack črnila na papirju

Printerji za lasersko tiskanje z barvami zagotavljajo jasen in kakovosten izpis barv na natisnjenem dokumentu. To jim omogoča visoko zmogljiva tehnologija. Laserski črno beli in barvni izpisi ne ustvarjajo pack in zmazkov črnila na papirju, kar je še posebej pomembno, če tiskamo besedilne dokumente. To pa je sicer manj opazno pri printanju zahtevnih slik in fotografij, kjer zaenkrat še vedno prednjačijo brizgalni printerji in zmogljive multifunkcijske naprave.

Hitrost laserskih printerjev za barvno tiskanje

Laserska tehnologija tiskanja je znana po tem, da nudi izjemno hitrost tiskanja, tudi pri obojestranskem in barvnem printanju. Tako ti printerji natisnejo zelo veliko strani v eni minuti. Zato je laserska tehnologija za printanje primerna za vsa bolj obremenjena delovna okolja, kjer vsakodnevno natisnejo velike količine dokumentov.

Visoko zmogljiv barvni tiskalnik v najemu

Podjetja lahko izdatno privarčujejo na stroških tiskanja, če se odločijo za mesečni najem printerja pri izbranem ponudniku. Na voljo so različni paketi ter paketi po meri, zato da lahko podjetje prilagodi potrebe po tiskanju in si s tem tudi zmanjša račun. V fiksno mesečno najemnino za barvni tiskalnik ali multifunkcijsko napravo je vključena tudi tehnična podpora, servisne storitve, uporaba kartuše s tonerjem, ki je ni potrebno menjavati celotno obdobje najema, ter mnogo več.