Kaj dobim, če se odločim za najem tiskalnika

Intuitivno se nam zdi, da se stvari dolgoročneje bolj splača kupiti, kot najeti. To ne drži vedno. V primeru tiskalnikov, je nakup večji strošek v primerjavi z najemom. Če želite zares poceni tiskanje, potem se vam tiskalnik bolj splača najeti. Preverite zakaj.

Nakup je večji strošek

Nakup tiskalnika je precejšen strošek, poleg tega pa se veliko dodatnega denarja zapravi za servisiranje, nakupovanje črnila, papirja in za plačevanje osebe, ki bo skrbela za delovanje tiskalnika.

Druga težava je nakup primernega tiskalnika, ki bo lahko zadovoljiv vse potrebe podjetja. Podjetje enkrat potrebuje tiskanje navadnih dokumentov, drugič tiskanje na papir večjih dimenzij ali na papir iz drugačnega materiala. Za tiskanje navadnih dokumentov navadno ne potrebujemo barvnega tiskalnika. Slednjega potrebujemo, ko na primer želimo tiskati brošure ali plakate. Kako naj torej za toliko različnih potreb kupimo pravi tiskalnik? Rešitev: ga ne kupimo.

Najem tiskalnika pomeni poceni tiskanje

Sedaj smo na hitro preleteli zakaj se tiskalnika ne splača kupiti, nismo pa še povedali, zakaj naj bi najem tiskalnika pomenilo poceni tiskanje in katere so še druge prednosti. Ponudbe najemodajalcev so različne, vendar je ponavadi tako, da plačate točno toliko, kolikor dobite. Pri tiskanju dokumentov plačate torej točno toliko strani, kolikor jih natisnete.

Z najemom imate po nizki ceni dostop do najkakovostnejših multifunkcijskih naprav. Barvno tiskanje je pri kupljenih tiskalnikih navadno drago, saj imajo ti redko vgrajeno tehnologijo, ki bi to omogočala. Najemodajalci investirajo v raziskovanje čim cenejše tehnologije tiskanja, zato je pri njih cena barvnega tiskanja popolnoma primerljiva s ceno črno-belega tiskanja.

Z najemom tiskalnika pa dobite še nekaj, kar pri nakupu ne boste. To je brezplačna skrb za tiskalnik. Za vaš tiskalnik skrbi serviser, ki pregleduje, popravlja in skrbi, da je v tiskalniku vedno dovolj barvila in papirja. Popravila tiskalnikov in rezervni deli so lahko zelo dragi. V primeru najema, je vse to brezplačno. Preprosto povedano, imate tiskalnik, ki vedno dela.

Če ne veste, ali bi se vam splačalo najeti tiskalnik, ni nikakršne težave, saj nekateri ponudniki omogočajo brezplačni preizkus, po katerem se brez obveznosti odločite ali boste tiskalnik najeli ali ne.

Tabela primerjave med nakupom in najemom tiskalnika

Nakup Najem
Visoki začetni stroški nakupa Brez začetnih stroškov (prvih nekaj tiskanj je ponavadi celo brezplačnih)
Ni dodatnih mesečnih stroškov Majhni mesečni stroški
Poceni črno-belo tiskanje Poceni črno-belo tiskanje
Drago barvno tiskanje Poceni barvno tiskanje
Stroški servisa in popravila Ni stroškov servisa in popravila
Ni pomoči in podpore Pomoč in podpora najemodajalca

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja