Kako zaslužiti z investicijami?

Prav vsak investitor se sprašuje, kako zaslužiti z investicijami, le malokomu pa to dejansko uspe. Na izbiro imamo namreč neštete investicijske možnosti, ki se med seboj lahko močno razlikujejo – vse nam obljubljajo visoke zaslužke, a v resnici se pogosto izkaže, da s tem sprejemamo tudi visoka tveganja in kaj lahko se zgodi, da bomo celotno investicijo tudi izgubili. Če se dela lotimo preudarno in izberemo prave investicije, pa lahko pričakujemo tudi dober rezultat. Kar nekaj investicijskih možnosti namreč krasi dobro razmerje med tveganjem in donosom, tako da jih lahko izberemo tudi za kakšne dolgoročne naložbe in večje zneske.

Vse je sicer odvisno od posameznega investitorja. Če se sprašujemo, kako zaslužiti z investicijami, imamo verjetno v mislih predvsem nekoliko bolj tvegane možnosti, ki ponujajo visoke donose, če imamo nekaj sreče. Če pa ciljamo predvsem na pasivni prihodek na dolgi rok, se bomo morali sprijazniti z nižjimi pričakovanimi donosi.

Kako zaslužiti z investicijami, ki imajo višje tveganje?

Za velike zaslužke izberemo investicije, ob katerih je tudi tveganje višje. Ni pa nujno, da se bo treba res podati na področje tveganih naložb, predvsem se je pametno izogibati tistim, ki zahtevajo stalno pozornost in bliskovito hitro ukrepanje. Takšne investicije so primerne za tiste, ki se s tem profesionalno ukvarjajo.

Preostali investitorji, ki iščejo le dobro priložnost za nekaj zaslužka, bodo raje preverili bolj uveljavljene in splošno priljubljene možnosti. Hitro lahko najdemo nekatere opcije z visokimi donosi:

  • Gotovo moramo na prvo mesto med donosnimi investicijami postaviti kriptovalute, ki v zadnjih letih marsikomu močno višajo številke na računu. Je pa ta trg zelo nepredvidljiv in hitro se lahko zgodi, da postanejo številke tudi rdeče, sploh če si ne moremo privoščiti dolgoročnih naložb.
  • Tudi delnice v zadnjem času dosegajo visoke vrednosti, nekateri delniški trgi so rekordno visoko kljub negotovemu stanju v gospodarstvu. A ravno zato je težko napovedati, kako bo vrednost nihala.
  • Izjemno zadovoljni so tudi investitorji, ki imajo svoja sredstva v nepremičninah. V zadnjih letih so tem vrednosti zanesljivo rasle, a kaj, ko izredno visoka vrednost nepremičnin morda kaže tudi na skorajšnji zlom.

Kako zaslužiti z investicijami z nižjim tveganjem?

Omenjene investicije ponujajo visoke donose, a imajo tudi visoko tveganje. Če želimo ugotoviti, kako zaslužiti z investicijami brez pretiranega tveganja, se je bolje posvetiti nekaterim drugim investicijskim možnostim.

Predvsem se tu odločamo za investicije v zavarovana posojila, ki imajo minimalno tveganje, a pri nekaterih investicijskih platformah še vedno lahko prinesejo kakšnih 8 % ali več donosa. To je izvrstna možnost, kako zaslužiti z investicijami, ne da bi morali pri tem tvegati veliko svojega denarja.

Razpršeno tveganje za dolgoročni zaslužek z investicijami

Najbolj priporočljivo je, da za uspešno investiranje izberemo več možnosti, ki so nam na razpolago. Manjši del sredstev lahko vložimo tudi v bolj tvegane investicije, pametno pa je večji del naložiti v varne investicije. Tako bomo tudi v praksi ugotovili, kako zaslužiti z investicijami – s preudarnim in varnim investiranjem in razpršenim tveganjem, ki preprečuje, da bi zaradi nesreče izgubili vsa svoja sredstva na enkrat.