Virtualna pisarna za podjetnike brez poslovnega naslova

Virtualna pisarna v mesečnem najemu je primerna za vse male podjetnike, ki delajo od doma in ne želijo imeti prijavljenega sedeža podjetja na domačem naslovu ali pa nimajo druge možnosti za registracijo poslovnega naslova. Storitev najema je primerna tudi za vse tiste podjetnike, ki so šele v začetni fazi poslovanja in nimajo še lastnega poslovnega prostora, na katerem bi lahko registrirali sedež družbe.

Hkrati pa najem oddaljenega prostora pri ponudniku storitve zmanjšuje stroške poslovanja, saj podjetniku ni potrebno najemati dragih poslovnih prostorov le zaradi sedeža družbe. Registracija podjetja je iz vidika zakonodaje nujna že ob ustanovitvi podjetja. Na eni strani predstavlja formalnost, na drugi strani pa lokacija sedeža družbe pomembno vpliva tudi na poslovanje, saj izraža dostopnost in profesionalnost podjetja.

Virtualna pisarna s postopkom registracije sedeža družbe

Velika prednost najema oddaljenega poslovnega prostora je v tem, da ponudnik storitve uredi in izpelje celoten postopek registracije sedeža družbe, pri čemer poskrbi tudi za vsa potrebna uporabna dovoljenja glede na registrirano dejavnost. Hkrati poskrbi tudi za prenos davčne blagajne na drugi poslovni naslov ter spremembo podatkov na VEM točki.

Ponudnik storitve pridobi soglasje za prenos sedeža, če ima podjetnik že registriran naslov na neki drugi lokaciji, ali pa družbo na novo registrira na svojem poslovnem naslovu, če je podjetnik šele ustanovil podjetje.

Virtualna pisarna – sprejemanje pošte in uporaba sejne sobe

Mesečni najem oddaljenega poslovnega prostora na lokaciji ponudnika storitve ne nudi le registracije sedeža družbe temveč tudi druge ugodnosti, ki so vključene v ceno mesečne najemnine. Med te storitve spada sprejemanje navadne in priporočene pošte s takojšnjim obveščanjem o dospelosti priporočene pošte ter tedenskim obveščanjem o vsej prispeli pošti. V ceno je vključeno tudi določeno število skeniranih dokumentov pošte.

Napredni paketi mesečnega najema pa nudijo tudi digitalizacijo vse prispele pošte. To pomeni, da ponudnik skenira fizično dokumentacijo in skenirane dokumente pošlje v računovodstvo za nadaljnjo obdelavo. Prav tako je v ceno vključena tudi možnost uporabe sejne sobe na lokaciji ponudnika. Podjetnik lahko to možnost izkoristi za poslovne sestanke.

Poslovni naslov podjetja odraža profesionalnost

Nekateri mali podjetniki ne potrebujejo poslovnega prostora, saj delo opravljajo od doma. Vendar pa domači naslov ne predstavlja profesionalnosti podjetja, saj je poslovni naslov viden na vseh spletnih straneh in v drugih bazah podatkov, ki jih pregledujejo potencialni poslovni partnerji in kupci. Zato je pomembno, da je virtualna pisarna s sedežem podjetja registrirana na dostopnem naslovu, ki pri kupcih vzpodbudi zaupanje.