Kako uspeti v hudi konkurenci?

Na odprtem trgu je vedno manj prostora za nova podjetja, ki bi se rada uveljavila v senci velikih, uspešnih podjetij v isti panogi. Podjetniki, ki bi radi dobili svoj košček pogače v krutem poslovnem svetu, morajo najti nišo, ki še ni zasičena z velikani, ali pa morajo presenetiti z odlično idejo in prepoznavnim izdelkom. V vsakem primeru pa se delo s tem šele začne. Ena izmed prvih nalog, ki čakajo podjetnika pri vstopu na trg, je zaščita lastne znamke in takojšna gradnja prepoznavnosti pri potencialnih strankah. To omogoča zaščitena blagovna znamka.

Recept za uspeh – prepoznavnost

Prepoznavnost je tista, ki zagotavlja, da bodo stranke med množico izdelkov in storitev izbrali prav vaše. Do tega cilja pa vodi več različnih poti – na prepoznavnosti lahko gradite s kakovostjo, z agresivnim oglaševanjem, z vpadljivimi izdelki, celo z aferami in incidenti. V vsakem primeru pa se v ospredju znajde določena podoba izdelka ali storitve – znamka. Gradite torej prepoznavnost blagovne znamke, ki ločuje vašo ponudbo od konkurenčne in vam zagotavlja pritok zvestih strank. Prav zato je treba poskrbeti, da prepoznavni simboli res služijo svojemu namenu.

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka mora seveda spodbujati prodajo, še bolj kot v odnosu do strank pa je pomembna v odnosu do konkurence. Ščiti namreč podobo podjetja oziroma njihove ponudbe. Zaščitena znamka omeji možnost koriščenja prepoznavnih simbolov le na lastnika znamke, kar pomeni, da lahko le ta koristi tržno vrednost prepoznavnih simbolov. Zato je še kako pomembno, da pravočasno zaščitite svoje tržne adute pred zlorabo konkurence. Z registracijo blagovne znamke lahko zaščitite grafične simbole, ki bodo predstavljali vaše storitve in gradili njihovo prepoznavnost, na ta način pa si prisvojite prav tisto, kar je pri poslovni rasti najbolj pomembno. Seveda pa je registracija blagovne znamke le začetek in le del obveznosti, ki jih je treba postoriti na dolgi poslovni poti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja