Barvno tiskanje včasih in danes

Še nedolgo nazaj barvno tiskanje ni bilo pogosto uporabljeno, saj je bilo predrago in preveč komplicirano za splošno rabo podjetij. Večinoma se je zato za tiskanje uporabljalo črno bele odtenke. Vendar pa so se časi spremenili in čedalje več podjetij se dnevno poslužuje takega načina, saj so barvne kopije tudi bolj privlačne za njihove stranke in zagotavljajo bolj zadovoljujočo uporabniško izkušnjo.

Cenovna učinkovitost novodobnega barvnega tiskanja

Barvno tiskanje je včasih pomenilo znatne izdatke, saj je bilo zamudno in je zahtevalo dokup posebne opreme, ki ga je omogočala. Tudi cena barvnih kartuš je bila zelo visoka. Digitalni brizgalni tiskalniki, ki so danes na voljo na trgu, so hitri in tiskajo kvalitetne barvne dokumente. Tudi kupiti jih je mogoče po relativno ugodni ceni. Možen pa je tudi najem take naprave, kar še nekoliko zniža stroške. Kvaliteta tiskanja je lahko odlična že pri uporabi navadnega papirja. Cenovne razlike med tiskanjem črno-belih in barvnih strani so tako čedalje manjše.

Enostavnost barvnega tiskanja

Včasih je barvno tiskanje pomenilo izvajanje zapletenih dodatnih operacij. Potrebno je bilo dokupiti posebno opremo, kar je pomenilo dodatne stroške in zasedenost prostora. Tudi barvne kopije so se tiskale dosti počasneje od črno-belih. Danes temu ni več tako. Multifunkcijske naprave, ki so na voljo za tiskanje, vsebujejo številne funkcije, kar omogoča, da lahko z eno samo napravo pridemo do odličnih rezultatov. Tudi razlike v hitrosti pri tiskanju barvnih in črno-belih dokumentov skoraj niso več opazne. Tako je tiskanje barvnih logotipov, barvnega promocijskega materiala in drugih dokumentov, namenjenih strankam, postalo enostavno. S sodobnejšo tehnologijo je mogoče relativno enostavno in hitro prilagoditi vsebino in obliko dokumentov zelo različnim strankam in zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo.

Kombiniranje funkcij pri barvnem tiskanju

Današnje multifunkcijske naprave omogočajo izvajanje raznovrstnih osnovnih (tiskanje, kopiranje, skeniranje itd.) in dodatnih funkcij. Pred nakupom naprave za podjetje se je dobro pozanimati, katere funkcije ponuja vsaka izmed njih, da boste lahko izbrali tako, ki bo zadovoljevala vaše potrebe po barvnem tiskanju. Funkcije je mogoče tudi naknadno nadgraditi in jih kombinirati, kar vam omogoča doseganje odličnih rezultatov in zadovoljstvo vaših (potencialnih) strank.

 

Vir: pitneybowes.com