Ugoden tisk širokega formata

Ponudba tiskalnikov na fizičnih in virtualnih trgovskih policah je nadvse pestra, posebej v nižjem kakovostnem razredu pa je mogoče najti cel kup naprav, ki za smešno nizke zneske zadovoljivo opravljajo delo za domače in maj zahtevne poslovne uporabnike. Tisti zahtevnejši se bodo poslužili boljših pisarniških naprav, ki so še vedno na voljo po razmeroma dostopnih cenah, medtem ko bodo najzahtevnejši uporabniki postavljeni pred težko odločitev – specializirane naprave za tisk širokega formata ali podobni namenski tiskalniki, npr. za tisk na pleksi, tisk na steklo, tisk na reklamne panoje ipd. so namreč bistveno dražji in pogosto presegajo finančne zmožnosti samostojnih podjetnikov in majhnih podjetij.

Nakup specializiranega tiskalnika

Vseeno je možno najti naprave, ki se bodo odlično obnesle za določene naloge, a pri tem ne bodo terjale pretirano visokega finančnega vložka tudi pri opravkih, kot je tisk na pleksi. To je sicer močno odvisno od dejanskih potreb v dani situaciji.

Pri izbiri pisarniških naprav je zato vedno pametno pravočasno ugotoviti, kaj se pravzaprav od izdelka pričakuje. Določiti je treba želje in zahteve, katerim mora ustrezati naprava, na ta način pa se izognemo nepotrebnemu zapravljanju. Če je edina zahteva tisk širokega formata, bodo tej seveda odlično zadostili specializirani tiskalniki najvišjega cenovnega razreda, a prav tako dobro bodo to nalogo opravili tudi običajni pisarniški tiskalniki, ki podpirajo format A3 ali večji.

Alternative nakupu tiskalnika

Seveda pa tisk širokega formata ni edini razlog za izbiro naprednih tiskalnikov. Pogosto se zahtevajo naprave, ki omogočajo tisk na različne materiale (steklo, pleksi, plastiko, les…), upravljanje na razdaljo, samodejno delovanje in podobno. V takšnih primerih je treba najti primerno napravo, a je nakup preprosto predrag. Alternativa? Najem.

Najem tiskalnika je v mnogih primerih odlična rešitev, sploh za tiste, ki sicer niso posebej zahtevni uporabniki, a potrebujejo napredne naprave za izvedbo posameznih projektov. Naj gre za tisk širokega formata, tisk na različne materiale ali kaj drugega, za praktično vsako opravilo se najdejo zmogljive naprave, ki jih ponudniki oddajajo v najem!