Zobni implantati nudijo številne prednosti

Zobni implantati predstavljajo eno izmed najbolj priljubljenih možnosti za obnovo zob oziroma za nadomeščanje manjkajočih zob in za zdravljenje brezzobosti. Pri tem vsadki nudijo številne prednosti in v določenih značilnostih presegajo druge vrste protetike, kot so zobni mostički in klasične proteze.

Vsadki nudijo trajno rešitev za obnovo zob, saj običajno trajajo vse življenje, pri tem pa jih ni potrebno popravljati ali menjavati, razen v primerih pridruženih bolezni dlesni. Ta zobna protetika tudi optimalno podpira sosednje zdrave zobe, saj vsadki zapolnjujejo vrzeli v ustih in zato se zobje na obeh straneh ne premikajo ali se poškodujejo.

Zobni implantati preprečujejo izgubo kosti

Povsem običajno je, da pacient ob izgubi zob prične izgubljati tudi kostno maso v čeljusti. Čeljustna kost potrebuje nekakšno spodbudo, ki jo dobi, ko se zobje povežejo, da ohranijo svojo maso. Zobni vsadki predstavljajo edino možnost zamenjave zob, ki učinkovito nadomešča stimulacijo čeljustne kosti in pomaga preprečevati izgubo kosti.

Poleg tega ti protetični nadomestki nudijo obrazu podobno podporo kot naravni zobje in zato preprečujejo spreminjanje obraznih struktur. Namreč, ko pacient izgubi zobe hkrati izgubi tudi podporo, ki jo dajejo naravni zobje. To pa lahko sčasoma povzroči, da obraz spremeni obliko in se nekoliko povesi.

Kakovostni zobni implantati povrnejo lep nasmeh

Zobni vsadki so na voljo v najrazličnejših oblikah in velikostih. Zobozdravnik naroči takšne zobne krone, ki ustrezajo barvi okoliških zdravih zob in se hkrati popolnoma prilegajo v vrzel ter na opornico, ki jo zobozdravnik namesti po pričvrstitvi vijaka v čeljustno kost. Ker zobne krone izgledajo kot naravni zobje, tudi povrnejo lep in samozavesten nasmeh.

Poleg tega so originalni protetični nadomestki izdelani iz kakovostnih materialov, pri čemer so vijaki izdelani iz trpežnega titana ali pa iz kombinacije titana in cirkonija. Zaradi uporabljenih materialov ta zobna protetika ne propada in nudi dolgo življenjsko dobo. Še vedno pa mora pacient skrbeti za ustno higieno, da bi preprečil nabiranje bakterij in nastanek morebitnih okužb.

Zobni vsadki povrnejo funkcionalnost naravnih zob

Vijaki iz titana so zasidrani v čeljustno kost in nadomeščajo naravno korenino zoba. Zaradi tega vsadki povrnejo polno funkcionalnost naravnih zob, zato lahko pacient žveči in ugrizne v hrano tako kot bi to naredil z zdravimi zobmi. Na drugi strani pa pacient s protezo ne more tako močno ugrizniti v hrano, saj proteze sedijo na dlesnih in niso zasidrane. Zobni implantati prav tako ne ovirajo pacienta pri govoru, pri čemer ne prihaja do šušljanja in nepravilne izgovorjave besed.