Power juicer za pripravo svežih napitkov, sokov in smoothijev

V trgovinah lahko kupimo že pripravljene sokove in smoothije, a na drugi strani le-ti vsebujejo veliko primesi, sladkorja, aditivov, konzervansov ter zelo majhno količino sadja. Če bi se želeli bolj zdravo prehranjevati in uživati v svežih okusih sadja in zelenjave, tedaj je power juicer najbolj priročen kuhinjski aparat, ki nam omogoča pripravo svežih in doma pripravljenih napitkov.

S sokovnikom lahko pripravimo napitke, v katere vmešamo tudi tisto zelenjavo ali sadje, ki jih sicer ne maramo jesti surovo, saj lahko ne maramo okusa ali teksture. Na primer, takšna je špinača, ki je pravzaprav brez okusa in se, ko je kuhana, nekako vleče po ustih. Vendar pa špinača na drugi strani vsebuje zelo veliko hranilnih snovi. Z uporabo mešalnika jo lahko preprosto zmešamo z jagodami, kivijem in bananami, kar popolnoma spremeni okus špinače, saj se pri stiskanju prikrijejo okusi in razgradijo strukture.

Power juicer za povečanje vnosa hranilnih snovi

Ne glede na to, ali pijemo sok ob obroku ali namesto obroka, bomo zaužili veliko večje količine hranilnih snovi, kot jih večina ljudi zaužije med običajnim obrokom. V mešalniku lahko stisnemo več kosov različnih sadežev in zelenjave in tako ustvarimo napitek, ki ga lahko le v nekaj minutah popijemo, pri tem pa zaužijemo ogromno število različnih vitaminov in mineralov.

Organski sokovi za več energije in boljši imunski sistem

Ni skrivnost, da naše telo pridobi energijo iz vitaminov in mineralov, ki so bistveni za našo energijsko raven in ohranjanje močnega imunskega sistema. Zdravo prehranjevanje z živili, ki so polna hranljivih snovi, pripomore k temu, da bomo čez dan potrebovali manj kave in, da bomo ob prehladu potrebovali manj zdravil. S sokovnikom lahko pripravljamo napitke, katerih vsebnost bo zadostila dnevnim potrebam po vitaminih in mineralih. Zato niti ne potrebujemo prehranskih dodatkov.

Power juicer za pripravo nasitnih in polnovrednih napitkov

Čeprav se morda zdi, da nas en smoothi ne more nasititi, pa temu ni tako. Namreč, mastna hrana in hrana polna sladkorja ter ogljikovih hidratov nas nasiti le za kratek čas, zato ker živila vsebujejo nižje vrednosti vitaminov in mineralov. Kmalu postanemo lačni in v želodcu zeva praznina.

Na drugi strani pa sokovi iz sokovnika nasitijo želodec, saj se hranljive snovi počasi sproščajo, pri tem pa jih telo absorbira in porabi za proizvajanje energije. Bolj gosti smoothiji so še posebej nasitni, zato predstavljajo idealno živilo za hujšanje in za vse tiste, ki skozi naporen delovnik nimajo časa za kakovosten obrok.

Power juicer ohranja žive encime v sokovih

Pakirani sokovi na trgovskih policah so pasterizirani, zato da bi zdržali dlje. Zato tudi imajo dolg rok uporabe. S postopkom pasterizacije se sokovi segrejejo in nato ohladijo. Pri tem pa se izločijo vsi encimi. Odstranjevanje živih encimov omogoča, da pakirani sokovi trajajo dlje. Ravno ti encimi pa so tisti, ki telesu pomagajo razgraditi hrano, ki jo prebavljamo in hranila prenašamo v kri.

Brez encimov je proces veliko bolj zapleten in telo se mora bolj truditi pri presnovi. Če pa uporabimo power juicer, pa vsi živi encimi ostanejo v napitkih. Nekateri sokovniki imajo tak stiskalni sistem rotorja, ki se vrti pri nizkih vrtljajih in ustvarja malo toplote med sočenjem. Tako sokovi zadržijo prav vse encime.