Barvno tiskanje prinaša podjetjem številne prednosti

Barvno tiskanje prinaša številne koristi in prednosti tako za mala podjetja kot za velike korporacije. V preteklosti je bilo printanje v barvah precej drago, danes pa se je s sodobno tehnologijo pocenilo, zato je tisk bolj dostopen kot kadarkoli poprej. S printanjem v barvah lahko podjetja izboljšajo svoje poslovanje na različne načine.

V prvi vrsti je pomembno vedeti, da barve pustijo mnogo večji vtis na bralce kot črno beli izpisi. Ta podatek je pomemben iz vidika kupcev, ki si reklamno sporočilo, letak ali drugo vrsto besedila v slikah bolje zapomnijo in lažje razločijo informacije. Barve so lahko strateško postavljene tudi na izdanih računih, pri čemer je z njimi mogoče poudariti pomembne informacije, blagovno znamko podjetja, kontaktne podatke ali kaj drugega.

Barvno tiskanje je prilagojeno strankam podjetja

S printanjem različnega materiala v barvah lahko podjetje lažje in hitreje doseže svoje obstoječe kupce in potencialne odjemalce. Pri tem je pomembna tudi tehnologija, pri čemer novejši modeli tiskalnikov in multifunkcijskih naprav nudijo printanje svetlih in jasnih barv.

Črnilo se dobro prime na papir, zato ne prihaja do pack in nerazločnih točk. Sicer pa so barve koristne tudi pri internem poslovanju, saj jih delavci lahko natisnejo na materiale, ki jih razdelijo vodstvu in sodelavcem na predstavitvah in skupnih sestankih.

Barvno tiskanje slik, grafov in razpredelnic

Enobarvni pisarniški tiskalniki se običajno uporabljajo v pisarnah, ki večinoma printajo le dokumente z besedilom. Če v podjetju prevladuje takšen način printanja, tedaj printer, ki nudi črno bele izpise, zadosti vsem potrebam. Toda printanje grafik, slik, razpredelnic in grafov v črno belem načinu pa običajno razočara.

Vsaka slika, ki je natisnjena v odtenku sive, predstavlja zamujeno priložnost, saj z njo ni mogoče doseči enake kakovosti in dobrega vtisa, kot bi ju ustvaril barvni tiskalnik, ne glede na to, ali gre za laserski ali brizgalni printer. Tiskani izdelki, ki so namenjeni komunikaciji med različnimi poslovnimi udeleženci, morajo biti učinkoviti oziroma doseči svoj namen. Ostre in jasne črte ter žive barve pa povečajo vidnost in učinek sporočila.

Printanje v barvah daje vtis profesionalnosti

Če si predstavljamo letake, ki sedijo na pultu v restavraciji ali v podjetju, in so natisnjeni na tankem papirju in vsebujejo le različne odtenke sive barve, tedaj bomo dobili vtis o tem, da gre za poceni izvedbo, kar posledično daje tudi vtis o samem podjetju. Dobro oblikovani materiali, ki so natisnjeni v barvah, pa odražajo profesionalnost podjetja in krepijo njegovo blagovno znamko.

Cenovno ugodno barvno tiskanje v najemu

Podjetja se lahko namesto nakupa odločijo za mesečni najem naprav, kot je pisarniški tiskalnik in multifunkcijska naprava. Prednost najema je v tem, da podjetje mesečno plačuje najem za uporabo naprave, v ceno pa so vključene tudi servisne storitve in kartuše s tonerji.

Zaradi razvoja tehnologije pa je cena za barvno tiskanje v najemu postala izenačena s črno belim tiskom. Gre za optimizirano izpisovanje črnila na papir, pri čemer kartuše porabijo le malo črnila in posledično tudi barv. Fiksna cena za najem ni odvisna od tega, ali podjetje tiska z barvami ali ne, temveč od količine izpisov.