Kako zaslužiti z investicijo?

Gotovo ste se že kdaj vprašali, kako zaslužiti z investicijo? Če želite postati bogati, morate narediti več kot le zaslužiti denar. Najpomembneje je, da obdržite denar, ki ga zaslužite. Potem morate povečati ta denar. Da bi povečali svoj denar, se morate naučiti kako investirati. Zahvaljujoč napredku v tehnologiji lahko začnete vlagati z samo 5 evri na mesec in pametnim telefonom.

Obstajata samo dva načina služenja denarja v našem sodobnem svetu: z delom, zase ali s kom drugim, in / ali s tem, da vaše premoženje deluje za vas. Če svoje življenjske prihranke obdržite v žepu ali pod žimnico, namesto da bi vlagali, denar ne dela za vas in nikoli ne boste imeli več kot tisto, kar shranite ali prejmete z dedovanjem. Nasprotno pa vlagatelji ustvarjajo denar tako, da zaslužijo obresti za tisto, kar dajo na stran, ali z nakupom sredstev, ki povečujejo vrednost.

Zakaj sploh investirati?

Obstaja več načinov kako zaslužiti z investicijo. Ali vlagate v delnice, obveznice, vzajemne sklade, terminske pogodbe, plemenite kovine, nepremičnine, majhna podjetja ali kombinacijo sredstev, je cilj enak: naložbe, ki ustvarjajo dodatno gotovino. Kot pravi stari izraz, “denar ni vse, ampak sreča sama ne more zadržati dežja.” Torej, ali je vaš cilj, da odplačate dolgove ali se upokojite na jahti v Sredozemlju, je investiranje bistvenega pomena za to, da dosežete, kar želite v življenju.

Investiranje vam omogoča, da sčasoma znatno povečate svoj denar. En sam cent lahko zraste  v milijone dolarjev, če ima dovolj časa.  Investiranje ni tako strašno, kot se sliši. Res je, da vedno obstaja potencialno tveganje za izgubo, vendar obstaja še večji potencial za resen dobiček. Narediti karkoli prvič je lahko zastrašujoče, še posebej, če vključuje vaš težko prislužen denar.

Ne pozabite, da se vse naložbe začnejo s prvim evrom, ne glede na starost ali dohodek. Ampak tisti, ki vlagajo že desetletja bodo imeli, saj jim bogastvo omogoča, da uživajo v življenjskem slogu, ki si ga drugi ne morejo privoščiti.