Implantolog in protetik – specializiran zobozdravnik v mestu Ljubljana

Zobozdravstvena ordinacija oziroma specializiran zobozdravnik v mestu Ljubljana ponuja rešitve za zdravljenje zob z zobno protetiko, kot so zobne proteze in mostički, ter z zobnimi implantati. Ta zobozdravstveni kader je posebej specializiran za zdravljenje manjkajočih zob in brezzobosti.

Primernega specialista za implantološko in protetično zdravljenje zob lahko enostavno poiščete tudi v spletnem iskalniku na naslovu https://implantati.dentalia.si/. V iskalniku lahko izbirate med različnimi regijami, prav tako pa lahko iščete tudi glede na specialistično prakso dentalnih klinik na seznamu in tako izberete ustreznega protetika ali implantologa, pri čemer se izpiše ime in priimek osebe s profilno sliko in dentalna klinika, v kateri specialist deluje.

Protetik – zobozdravnik v mestu Ljubljana

Protetiki oziroma zobozdravstveni tehniki za zobno protetiko so specializirani za izdelovanje in popravljanje zobnih kron, mostičkov, umetnih zob in drugih zobnih pripomočkov. Protetiki izdelujejo tako fiksno protetiko na kovinskih ogrodjih, kot so zobne prevleke in delne prevleke. Prav tako pa izdelujejo tudi snemno protetiko, kot je delna ali totalna zobna proteza.

V spletnem iskalniku Dentalie lahko označite kljukico, če želite poiskati dentalno kliniko, ki ima zaposlenega tudi protetika. To pomeni, da lahko v ordinaciji naročite tudi izdelavo zobne proteze ali druge protetike za zdravljenje brezzobosti in manjkajočih zob. Običajno pa ordinacije nudijo tudi celostno implantološko zdravljenje.

Implantolog – zobozdravnik v prestolnici Ljubljana

Implantologi so specializirani za implantološko zdravljenje zob oziroma zdravljenje z implantati. Pri tem opravijo diagnostiko in vse preglede, ki so potrebni za natančno določitev stanja zob, čeljustne kosti in drugih elementov v ustni votlini. Implantologi prav tako izvedejo operacijo, pri kateri pričvrstijo vijake vsadka v čeljustno kost, nato pa po nekaj mesecih celjenja namestijo še opornico in nenazadnje tudi zobno krono.

V spletnem iskalniku lahko poiščete tudi implantologa v prestolnici Slovenije. Opazili boste, da se implantologi na spletni strani tudi med seboj razlikujejo po določenih specialističnih usmeritvah. Če se spopadate s parodontozo, tedaj so na voljo tudi parodontologi. Za celostno obnovo nasmeha pa poskrbijo specialisti oralne kirurgije in maksilofacialni kirurgi.

Implantati Straumann in Neodent

V primeru, da ste se odločili za zdravljenje z zobnimi vsadki, tedaj lahko v spletnem iskalniku tudi označite iskanje po blagovni znamki implantatov, glede na to, kateri zobozdravnik v mestu Ljubljana sodeluje z izbranimi znamkami. Na voljo so izjemno kakovostni Straumann in Neodent vsadki, ki jih izdeluje priznano švicarsko podjetje.