Brezplačen servis tiskalnikov ob mesečnem najemu naprave

Stroški servisov, vzdrževalnih del, popravil okvar strojne in programske opreme so lahko zelo visoki, zato brezplačen servis tiskalnikov in multifunkcijskih naprav izdatno zmanjšuje stroške. Če podjetje printer kupi, tedaj mora stroške popravil plačati samo, pri mesečnem najemu naprav so popravila všteta v ceno fiksne mesečne najemnine.

Najem printerjev, multifunkcijskih naprav in kopirnih strojev izdatno zmanjšuje stroške tiskanja, skeniranja in fotokopiranja, saj je v ceno fiksne mesečne najemnine zajeta tako uporaba barvnih ali črno belih kartuš ter redne servisne storitve, skupaj s popravili naprav, ko se pojavi kakšna okvara ali napaka. Optimizacija tiska z najemom tehnologije zatorej nudi nadzor nad stroški in izdatne prihranke.

Brezskrbno tiskanje za nemoteno delo v pisarni

V primeru, da se na printerju pojavi okvara določene funkcije ali pa je potrebno zamenjati rezervni del, zato da bi naprava delovala brezhibno, tedaj podjetje lahko pokliče tehnično podporo ponudnika, ki bo klic preusmerila na servisno službo. Ažuren odziv je pomemben zato, da se zagotovi nemoteno delo v pisarni, saj serviserji pridejo v podjetje še v istem ali naslednjem delovnem dnevu.

Če tehnični delavci ne morejo popraviti napake na licu mesta, vzamejo printer ali multifunkcijsko napravo s seboj, hkrati pa podjetju zagotovijo nadomestno napravo, zato da se v pisarni ne ustavi delo. Poleg hitre odzivnosti serviserjev je prednost tudi v tem, da brezplačen servis tiskalnikov ne povzroča skrbi glede stroškov, kot je to običajno pri zunanjih izvajalcih, ki zaračunavajo visoke cene za svoje storitve.

Namestitev opreme za tiskanje in redna vzdrževalna dela

Po podpisu pogodbe o sodelovanju mora ponudnik storitve poskrbeti za dostavo in namestitev opreme za tiskanje, fotokopiranje in skeniranje. Podjetje v roku enega meseca prejme napravo, pri čemer so serviserji tisti, ki namestijo strojno opremo in vzpostavijo vse potrebne povezave znotraj programske opreme. Pri tem vzpostavijo tudi LAN in Wi-Fi povezave.

Na drugi strani so potrebna tudi redna vzdrževalna dela, ki podaljšujejo življenjsko dobo naprave in hkrati pomagajo pri odkrivanju obrabljenih delov, ki lahko poškodujejo printer, kar na dolgi rok ustvarja dodatne stroške in nevšečnosti. Nekatere dela lahko opravijo zaposleni sami, spet druga pa zahtevajo nekoliko več znanja, zato jih opravijo tehnični delavci. Tudi vzdrževalna dela se štejejo pod brezplačen servis tiskalnikov in so tako zajeta v ceno najema za naprave.

Zamenjava rezervnih delov in celovite storitve za vse naprave

Če je potrebno na printerju, multifunkcijski napravi ali kopirnem stroju zamenjati določen rezervni del, ga ponudnik storitve najema dobavi v roku, pri tem pa podjetju zanj ne zaračuna stroškov, saj so rezervni deli vključeni v ceno fiksne mesečne najemnine. V primeru, da zaradi zamenjave rezervnega dela ni mogoče uporabljati naprav, tedaj tehnični delavci poskrbijo za nadomestno napravo.

Sicer pa vse ugodnosti, ki izhajajo iz naslova najema, veljajo tako za namizne pisarniške printerje, zmogljive multifunkcijske naprave in samostoječe kopirne stroje. Podjetja se lahko odločijo za najem naprav v različnih kombinacijah in v različnem številu, pri čemer lahko izbirajo med različnimi modeli in funkcionalnostmi naprav. Paketi po meri zajemajo brezplačen servis tiskalnikov in drugih naprav, barvne in črno bele kartuše ter tehnično podporo.