Stroški registracije blagovne znamke

Ste se končno odločili? Oblikovati in registrirati svojo lastno blagovno znamko? Ob tem pa se vam poraja še cel kup vprašanj? Predvsem pa vas skrbijo stroški registracije? Ne skrbite, pripravili smo vam nekaj pomembnih informacij in napotkov, ki vam bodo v pomoč pri tem.

Kar se tiče stroškov pri registraciji blagovne znamke v Sloveniji, se le ti zaračunavajo predvsem glede na višino pristojbin same registracije glede na razvrstitev blaga ali storitve po številu razredov mednarodne klasifikacije. Tukaj boste odšteli najprej 100 evrov za prijavno pristojbino za vključno tri razrede mednarodne klasifikacije, nato pa še po 20 evrov za vsak nadaljnji razred. 150 evrov gre za pristojbino za registracijo znamke z veljavnostjo za prvih deset let, za vsak nadaljnji razred pa je potrebno odšteti po 50 evrov.

Stroški registracije blagovne znamke v Evropi (ali znamke Skupnosti – v vseh državah članicah EU) ravno tako zajemajo prijavno pristojbino in pristojbino za registracijo znamke Skupnosti. Pri tem lahko izbirate med elektronsko vlogo, ki vas bo stala 900 evrov in med fizično vlogo, ki stane 1050 evrov ter vključujeta tri blagovne razrede. Vsak dodatni razred pa stane 150 evrov. Prav tako je dodatnih 50 evrov zaračunana tudi oddaja prijavne vloge pri slovenskem uradu, ki v stroške vključuje pristojbino za pošiljanje prijave na OHIM.

Nekoliko več pa boste odšteli za registracijo mednarodne blagovne znamke. Na slovenskem Uradu za intelektualno lastnino boste odšteli 60 evrov za stroške prepošiljanja zahteve za mednarodno registracijo, približno 733 evrov (ali 903 švicarskih frankov) za osnovno registracijo blagovne znamke na podlagi barvnega logotipa, približno 81 evrov (ali 100 švicarskih frankov) za pristojbine na vsakem nacionalnem uradu v državi, v kateri želite imeti registrirano blagovno znamko. Pri tem je potrebno upoštevati, da so omenjene cene le okvirne in da se le-te spreminjajo glede na določene države.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja